homeqgo-cover

Waarom homeQgo voor feedback kiest

Verduurzamen staat, mede door het klimaatakkoord, steeds vaker op de planning bij huiseigenaren. Alleen al in Nederland zijn er miljoenen woningen die de komende jaren moeten verduurzamen. Veel huiseigenaren zijn nog niet zo bekend met alle mogelijkheden, zien beren op de weg en hebben eigenlijk weinig zin in gedoe. homeQgo staat voor Home Quality on the Go en dit bedrijf heeft als missie het verduurzamen van woningen zo makkelijk en toegankelijk te maken dat je het onderweg of vanuit je luie stoel zou kunnen doen.


homeQgo is onlangs met het Mopinion feedback-platform aan de slag gegaan. We spraken met Head of User Experience Lars Harmsen over waarom ze feedback nodig hebben en hoe ze van start zijn gegaan.

zonnepanelen dak

Online uitdagingen voor homeQgo

De customer journey bij homeQgo is erg complex en strekt zich soms uit over meerdere jaren, afhankelijk van het type klant. Zo zijn er bijvoorbeeld bestaande huiseigenaren die al een paar jaar toewerken naar een grote verbouwing inclusief verduurzaming, maar zijn er ook starters die via de hypotheekadviseur duurzaamheidsadvies inwinnen en verduurzamende maatregelen direct meefinancieren bij de aankoop van hun woning. Iedereen kan bij homeQgo terecht voor gratis en persoonlijk advies op maat.

Via de website vraag je direct kosteloos en vrijblijvend offertes aan voor de verduurzamende producten die geschikt zijn voor jouw huis. Een gecertificeerde installatiepartner komt vervolgens langs om de geselecteerde producten bij je te installeren. Om tot dit punt te komen, wil homeQgo de beste service verlenen en alle vragen en twijfels die je onderweg kunt hebben wegnemen. Maar hoe weet je waar klanten onderweg tegenaan lopen?

Inzicht in de customer journeys dankzij feedback

Het verduurzamen van een woning gaat dus niet over één nacht ijs. Er duiken vragen op als; wat zijn zonnepanelen precies en wat levert het me op? Is mijn dak wel geschikt en krijg ik ook subsidie? Er komen nieuwe termen voorbij en veel klanten vinden het lastig te ontdekken wat ze nodig hebben en wat de mogelijkheden zijn. Deze vragen, of onzekerheden, zijn allemaal obstakels. Obstakels die je ervan weerhouden om de uiteindelijke beslissing om te verduurzamen weloverwogen te kunnen maken.

Klanten starten een online zoektocht naar antwoorden en om de klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het cruciaal dat homeQgo deze vragen begrijpt. Kwantitatieve data vertelt niet welke vragen een bezoeker op een bepaalde pagina heeft, of waarom de bezoeker na het ontvangen van de offerte niet tot installatie is overgegaan. En dat is precies waarom feedback onmisbaar is.

Lars vertelt: “Mopinion stelt ons in staat om gericht vragen te stellen die ons helpen de huiseigenaren beter te begrijpen. We gebruiken de klantfeedback om verbeteringen voor onze journeys te identificeren, zodat we uiteindelijk de vragen van bezoekers beter kunnen beantwoorden. Het uiteindelijke doel is daarbij altijd om meer woningen te verduurzamen, en zo Nederland groener te maken. “Vervolgens gebruiken we de feedback om de prioriteit te bepalen van de projecten en onderdelen waar we aan werken. Op die manier kunnen we ons product verder optimaliseren”, vervolgt Lars.

Customer feedback speelt dus een belangrijke rol, maar waarom kiest homeQgo voor Mopinion?

De start met Mopinion

Bij zijn vorige werkgever verzamelde Lars ook feedback, dus hij is zeker geen groentje meer op dat gebied. En juist daarom zijn we benieuwd naar hoe dit proces bij een scale-up als homeQgo verloopt. Hier was nog geen tooling om klantfeedback mee te verzamelen, dus Lars begint echt bij het begin.

“Met Mopinion konden we snel van start gaan en hebben we ook op de lange termijn veel mogelijkheden om klantfeedback verder te integreren in onze manier van werken en het stellen van prioriteiten”, vertelt Lars. “Het structureel verzamelen van feedback staat nu nog in de kinderschoenen, maar nu we met Mopinion werken, gaan we dit steeds verder uitbouwen.”

Support is bij Mopinion écht support: geen woorden maar daden 😉

Lars Harmsen, Head of User Experience bij homeQgo

Lars harmsen homeqgo

Lars is bekend met verschillende feedbacktools, maar koos direct voor Mopinion.

“Deze software biedt veel meer mogelijkheden en flexibiliteit dan de concurrenten. Zeker in deze prijsklasse. Mopinion is makkelijk in onze kanalen en data tools te integreren”, vertelt Lars. “Daarnaast staat het team van Mopinion altijd voor je klaar om te ondersteunen waar nodig.”

Binnenkort meer …

We weten nu waarom homeQgo feedback is gaan verzamelen en wat hun doel is. Over een paar maanden spreken we Lars weer en horen we wat hun bevindingen zijn. Hoe bevalt Mopinion en wat zijn de resultaten?

Klaar om Mopinion in actie te zien?

Wil je meer weten over hoe je feedback verzamelt en analyseert met onze feedback tool? Probeer het 14 dagen gratis! Op zoek naar wat meer persoonlijke begeleiding? Plan dan een online demo in met één van onze feedback specialisten.