Conversational Feedback is live!

Conversational Feedback is live!

Het valt niet mee alle digitale trends en ontwikkelingen bij te houden. Maar sommige zaken veranderen voorlopig niet. Zo is het voor ieder gezond en groeiend bedrijf belangrijk om te investeren in een goede customer experience (CX) om zo klanten te leren kennen. Gelukkig zijn hier veel handige, innovatieve tools voor. Ons antwoord op alle ontwikkelingen en veranderingen is de nieuwe feature: Conversational Feedback. Vanaf nu kun je tijdens ‘casual’ gesprekken met je klanten en gebruikers feedback verzamelen, zonder dat je daarbij de online experience verstoort.


Wil je meer weten over hoe deze nieuwe feature tot stand is gekomen? Je leest het in deze ‘Behind the feedback‘ blog.

Creëer een gepersonaliseerde experience met Conversational Feedback

In de afgelopen jaren hebben bedrijven zich steeds verder ontwikkeld op CX-gebied en worden KPI’s als customer lifetime value en de klantloyaliteit steeds vaker gemeten. In McKinsey & Company’s rapport: Next in Personalization 2021 is te lezen dat bedrijven die een gepersonaliseerde experience bieden maar liefst 40% meer omzet binnenhalen, dan bedrijven die dat niet doen. Kortom, als bedrijf moet je klaar zijn voor de hoge verwachtingen van de klant.

Conversational Feedback is een hele nieuwe manier om waardevolle KPI’s mee te meten … en meer! Het is nu nog leuker, persoonlijker en makkelijker dan ooit om customer feedback te verzamelen. Conversational Feedback is laagdrempelig en luchtig en dat is natuurlijk goed voor de response rate. Dus wat houd je nog tegen?

We hebben chat-technologie gecombineerd met onze gebruiksvriendelijke survey builder. Met Conversational Feedback kom je op een andere manier in contact met je klanten en kom je meer te weten over je klanten. Je kunt het feedbackformulier perfect laten aansluiten op je huisstijl, of je nu in je mobiele app of via je website feedback wil verzamelen.

Een handige, populaire en leuke oplossing voor feedback

Iedereen heeft wel eens een chat gebruikt, tenzij je de afgelopen 15 jaar geen computer of telefoon hebt aangeraakt. En deze populaire manier van contact is eigenlijk de beste manier om zicht te krijgen in de klanttevredenheid.

conversational feedback

Gepersonaliseerd en persoonlijk contact is onmisbaar als je mensen wil aanzetten tot het overwegen van je merk, dienst of product. Dankzij feedback krijg je makkelijk inzicht in de hele online journey en kun je een gepersonaliseerde experience bieden.

Het doel van Conversational Feedback is om feedback geven leuk te maken. Door elementen als GIFs, emoji’s, afbeeldingen, smileys, CSAT, NPS, open vragen en visuele feedback (screenshot) toe te voegen, maak je feedback casual, leuk en tweerichtingsverkeer.

CONVERSATIONAL FEEDBACK, op een natuurlijke manier de klanttevredenheid verhogen.

Start vandaag met het verzamelen van gepersonaliseerde feedback

Bouw, Design & Go

Het fijne aan deze manier van feedback verzamelen is dat je de feedbackformulieren op dezelfde manier maakt als de andere feedbackformulieren. Bekend terrein dus! Het is makkelijk te implementeren, dus iedereen (en dan bedoel ik ook echt iedereen) kan Conversational Feedbackformulieren maken en gebruiken. Nadat je de vragen hebt toegevoegd, stel je de ‘jump’ logica in van deze vragen. Hierdoor slaat het formulier automatisch stappen over die niet belangrijk zijn voor de gebruiker. De reacties die een gebruiker ziet, zijn gebaseerd op de gegeven antwoorden. Zo creëer je het gevoel dat er echt een gesprek plaatsvindt.

Stel je vraagt een klant iets simpels als: ‘Wat vind je van deze pagina?’ met een duim omhoog of omlaag. Als de klant reageert met een duim omhoog, dan zou je kunnen reageren met een leuke GIF of emoji, als blijk van waardering. Wie oogt heeft voor de details heeft een streepje voor.
Tip: Gebruik eens een grappige GIF of oneliner om je klanten aan het lachen te maken. Wedden dat ze dat kunnen waarderen?

Wat ook een voordeel is van deze feature is de logica ‘tree’. De logica van je feedbackformulier is al helemaal voor je uitgewerkt in een overzichtelijk schema. Visualiseer de routes van je vragen en zoom in of uit en behoudt het overzicht. Je kunt de vragen naar een andere plaats slepen, zo kun je de route logisch en natuurlijk laten aanvoelen. Voor je het weet ontwikkel je hele scripts voor dialogen, zonder dat je ook maar iets hoeft te programmeren.

logic tree conversational feedback

Als je het Conversational Feedbackformulier hebt gepubliceerd, is het wachten op de feedback zodat je inzicht krijgt in de experience en actie kunt ondernemen. In deze blog lees je alles over wat je kunt doen met de verzamelde user feedback.

Probeer nu Conversational Feedback

Wil je feedback vermoeidheid onder je klanten voorkomen, dan is Conversational Feedback de oplossing. Er is geen makkelijkere en laagdrempeligere manier om in contact te komen met je klanten. Verhoog het aantal ingevulde feedbackformulieren door een chat-achtige experience aan te bieden en leer je klanten echt goed kennen. Zo bouw je een langdurige relatie op met je doelgroep. Begin vandaag nog!

Klaar om Mopinion in actie te zien?

Wil je meer weten over hoe je feedback verzamelt en analyseert met onze feedback tool? Probeer het 14 dagen gratis! Op zoek naar wat meer persoonlijke begeleiding? Plan dan een online demo in met één van onze feedback specialisten.