Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal. Dat geldt ook voor e-learning. In een onderzoek van Reportlinker.com over de ‘Global E-Learning Industry’, zien we een piek in het aantal scholen dat met e-learning werkt. Online lessen en remote onderwijs zijn nog nooit zo snel en hard gestegen.
Maar waarom groeit deze markt zo snel?
Hier zijn enkele redenen voor. De meest voor de hand liggende reden is de pandemie. Toen bedrijven moesten sluiten, niet meer op locatie trainingen konden geven en meer dan 1,6 miljard studenten niet meer naar het leslokaal mochten, zocht men logischerwijs naar een oplossing. Die oplossing vond men in verschillende online platforms, want dankzij de e-learning platforms kan iedereen remote werken en de studie weer oppakken.
Toch was er, volgens World Economic Forum, al van alles gaande in de e-learning branche nog voordat de pandemie uitbrak.
Wereldwijd werd er $ 18.66 miljoen in 2019 geïnvesteerd en de verwachting is dat de markt voor online onderwijs in 2025 maar liefst de $ 350 miljoen aantikt.
Redenen voor de groei van de e-learning markt:
- Toename van het gebruik van mobiele apps en social media
- Groei van gemixte onderwijsvormen (online en klassikaal)
- Toename AR- & VR-apps in e-learning
- Steeds meer devices zijn aangesloten op Internet
- Groei van wereldwijd personeelsbestand en geschoolde arbeidskrachten
Deze verschuiving naar e-learning platforms zorgt voor meer competitie op de markt. Er zijn grote specifieke spelers als Udemy, SkillShare en Coursera, maar ook veel nieuwe softwarebedrijven richten zich nu op e-learning.
Squla verhoogt betrokkenheid met user feedback
Ontdek hoe Squla user feedback benut om de content van hun nieuwsbrieven te verbeteren.
Wat moeten e-learning softwarebedrijven weten om zich staande te houden in deze snelgroeiende markt?
De opkomst van user feedback
Opvallend is dat de toename in populariteit van de e-Learning platforms (36,3% om precies te zijn) ook voor een toename zorgt in de vraag naar user feedback.
Hier is waarom…
Dankzij user feedback kun je jouw e-learning platform verbeteren:
- Verbeter de leercurve door kwalitatieve content
- Verhoog de betrokkenheid van de gebruikers
- Optimaal voor mobiel
- Verbeter het ontwerp van het platform
Laten we deze verbeteringen stap voor stap bekijken.
Verbeter de leercurve met de juiste content
Niets zo vervelend als lange lappen tekst of saaie verhalen. De content van een e-learning platform moet juist kort en krachtig zijn. Content is dus een belangrijk onderdeel van online onderwijs. Door real-time user feedback over de content te verzamelen via het platform kun je de content echt een boost geven. Met de juiste content op het juiste moment, verbeter je de leercurve van de gebruikers.
Bron: XLpro eLearning
Is de content duidelijk? Is de tekst goed leesbaar en makkelijk te begrijpen, ongeacht leeftijd, locatie of achtergrond? Zijn de links die je hebt toegevoegd belangrijk voor dat onderdeel van de cursus? Klopt de volgorde van het lesmateriaal? Is er content die de gebruikers kan afleiden?
Met user feedback software krijg je antwoord op deze vragen en kun je stap voor stap je e-learning platform optimaliseren voor je gebruikers.
Verhoog de betrokkenheid van de gebruikers
Je weet dat de content een grote rol speelt in het succes van het e-learning platform. Maar daarnaast is de user experience van de user interface (UI) ook bepalend. Je gebruikers hebben behoefte aan een intuïtieve UI, het zou zonde zijn als iemand afhaakt omdat hij/zij bijvoorbeeld de navigatie niet handig vindt.
User feedback biedt jouw gebruikers de mogelijkheid hun mening achter te laten over het e-learning platform. Verzamel feedback over de navigatie, de interface en het ontwerp zodat je ontdekt hoe je de gebruikers nog beter kunt helpen en stimuleren hun studie succesvol af te ronden.
Verbeter het design van het platform
Het design speelt, zoals eerder aangegeven, ook een grote rol in de kwaliteit van het e-learning platform. Als studenten onduidelijk of verouderd lesmateriaal zien, haken ze af als ze niet kunnen vinden wat ze zoeken of als het te veel tijd kost. Dus schrap de suffe afbeeldingen, slechte geluidsopname en filmpjes met ruis en zorg voor een mooi ontwerp van deze tijd.
Bron: eLearning Heroes
E-learning moet het hebben van de online interactie met de gebruikers, dus visuele feedback is een goed uitgangspunt. Met deze feedback kan de gebruiker duidelijk de fouten in het design aanwijzen door screenshots mee te sturen. Ook specifieke onderdelen als afbeeldingen, formulieren of buttons kunnen zo duidelijk gemarkeerd worden. Met deze inzichten kun je het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid verbeteren, zodat de gebruikers goed hun weg kunnen vinden.
Optimaal voor mobiel
Als laatste kijken we naar het mobielgebruik, dit is namelijk ook ontzettend belangrijk voor de e-learning branche. Je ziet nu veel mobiele toepassingen als onderdeel van de e-learning platforms. Met een mobieltje heb je alle informatie altijd bij de hand, waar je ook bent. Helaas zijn nog niet alle mobiele apps of websites geschikt voor dit gebruik. In deze snel veranderende markt met enorme concurrentie zul je jouw mobiele app of website echt op orde moeten hebben, wil je geen gebruikers verliezen.
Gratis Whitepaper: Optimaliseer de mobiele experience met in-app feedback
Een handige leidraad over in-app feedback voor mobiele product owners en mobiele marketeers
Mobiele feedback helpt je de e-learning omgeving op mobiel te verbeteren. Deze feedback brengt de gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit van de content en het design in kaart. Door in-app feedback aan te vullen met metadata als type device, app versie, gebruikersinformatie, etc. ontdek je ook de technische problemen, zodat je deze zo snel mogelijk kunt oplossen.
Breng je e-learning software in orde
De e-learning branche is in opkomst en steeds meer softwarebedrijven lanceren een e-learning platform. Haal je voordeel uit feedback en zorg ervoor dat je de concurrentie voor blijft. Met waardevolle content, een aantrekkelijk design en een gebruiksvriendelijke mobiele versie kom je een heel eind. Hoog tijd dus dat je user feedback aan je toolkit toevoegt.
Klaar om Mopinion in actie te zien?
Wil je meer weten over hoe je feedback verzamelt en analyseert met onze feedback tool? Probeer het 14 dagen gratis! Op zoek naar wat meer persoonlijke begeleiding? Plan dan een online demo in met één van onze feedback specialisten.