customer feedback software

31x customer feedback software: Kijk en vergelijk

Als je al eens naar customer feedback software of tools heb gezocht, dan weet je dat er veel aanbieders zijn. Allemaal beloven ze dé oplossing te zijn en je te helpen de ideale customer experience te creëren. Het valt niet mee te ontdekken wat de onderlinge verschillen zijn en waarom de ene feedback tool de andere niet is. Mocht je nog helemaal nieuw zijn op dit vlak, raden we je aan deze blog over customer feedback te lezen.

Ieder jaar schrijft er altijd iemand een blog over het digitale marketinglandschap met een overzicht van alle digitale marketingtools. Je vindt er ontzettend veel verschillende categorieën en software tools. Zelfs op een desktop is het moeilijk een infographic als deze te ontcijferen. We snappen dus goed dat je door de bomen het bos niet ziet. Ook is het lastig te bepalen waar customer feedback onder valt, soms zie je deze tools in verschillende categorieën opduiken. Daarom hebben we het in deze blog alleen over customer feedback tools.

martech-map-may-2022-1456px

Bron: Martech Landscape by ChiefMartech


Website feedback tools ontwikkeling

De afgelopen vijf jaar zien we dat de er steeds meer website feedback tools zijn gekomen. Iedereen wil steeds meer data verzamelen en de customer feedback tools schieten als paddestoelen uit de grond. De customer experience staat nog steeds op ieders agenda en RnRMarketResearch.com voorspelt dat de Customer Experience Management (CEM) branche zal groeien van $ 9,5 miljard naar $16,9 miljard in 2026.

Het is soms moeilijk te ontdekken welke feedback tools de moeite waard zijn en welke tools elkaar ‘slechts’ aanvullen.

Waarom zijn customer feedback tools zo populair?

Veel website feedback software kun je gratis gebruiken. Zo is het voor marketeers aantrekkelijk om ermee te werken. Pas als je bepaalde extra features wil gebruiken moet je een betaalde versie nemen. Daarnaast helpen feedback tools je aan andere informatie dan web analytics tools als Google Analytics en Adobe Analytics.

Web analytics tools zijn handig als je wil weten hoe je je website kunt verbeteren. Het meet het muis- en klikgedrag en daarnaast krijg je antwoord op vragen als: Hoeveel bezoekers heb ik, waar komen ze vandaan, hoe komen ze op onze site terecht, waar verlaten ze de site, waar kijken ze lang rond en waar klikken ze op?

Feedback tools gaan nog een stap verder en laten zien waarom een bezoeker dat doet. Zo kom je achter de reden en zie je hoe klanten je website, app, product of merk ervaren.

Waar staat Mopinion?

Mopinion is een customer feedback oplossing voor al je digitale kanalen. Je verzamelt en analyseert realtime customer feedback via je website, mobiele apps en e-mailcampagnes. Dankzij de gebruiksvriendelijke user interface kan iedereen gemakkelijk een feedbackformulier ontwerpen en naar eigen wens opmaken. Je kunt specifieke feedbackformulieren voor verschillende doelgroepen gebruiken, zodat je de verschillende klanten en fases van de customer journey beter leert kennen. Mopinion valt op door de uitgebreide customer feedback analysemogelijkheden . Je kunt de feedback in de dashboards en grafieken bekijken en je bepaalt zelf hoe je deze inricht. Vervolgens kun je de resultaten eenvoudig met andere teams delen, zodat belangrijke zaken nog sneller door de juiste collega’s worden opgepakt. Voor ieder budget is er een passende oplossing. Bekijk onze mogelijkheden hier.

Wil je direct aan de slag? Start de gratis trial of vraag een demo aan.

5 soorten customer feedback tools

Er zijn verschillende soorten feedback tools. De ene is zeker de andere niet en het valt niet mee om de soms kleine verschillen te ontdekken. Als er iemand bij Mopinion komt werken, proberen we altijd zo goed mogelijk uit te leggen waar we staan, wat je met Mopinion’s software kan en wat het verschil is met andere feedback software. Daarom hebben we de tools onderverdeeld in categorieën. Zo schept het, hopelijk, een duidelijk beeld van wie wat te bieden heeft.

Er zijn ook andere manieren om online customer feedback te verzamelen, denk aan social media, scherm delen, usability panels en vergelijkingssites. Deze hebben we niet in deze lijst opgenomen.

De tools die we in dit overzicht uitlichten hebben een ding gemeen: de customer feedback wordt verzameld via een feedbackformulier op de website. Vaak zie je een feedback button op een website, maar je kan ook via de mail gevraag worden feedback achter te laten.

Deze lijst is niet volledig, er zijn altijd tools die worden overgenomen door andere spelers, of niet meer bestaan. We hebben de tools gekozen die we zelf regelmatig online tegenkomen of belangrijk zijn voor de markt en we proberen deze lijst up-to-date te houden. Tips en suggesties zijn natuurlijk altijd welkom!

Gratis Whitepaper: WAAROM EEN GOEDE FEEDBACK STRATEGIE ONMISBAAR IS

Lees in deze whitepaper welke vragen je in een online feedbackformulier stelt, zodat klanten hun antwoord met je delen.

Voice of the Customer feedback

Voice of the Customer website feedback tools zijn ideaal om feedback te verzamelen over de customer experience van de website. Mocht je hier meer over willen weten? We hebben een stappenplan voor de Voice of the Customer gemaakt.

Bezoekers kunnen hun mening over de experience met je delen, zonder dat het de online journey verstoort. Door gericht om feedback te vragen, onderbreek je het aankoopproces niet en zorg je ervoor dat bezoekers hun online doelen kunnen behalen.

Je kunt met feedback tools ‘in the moment’ feedback verzamelen, dus ook op de pagina’s waar het niet goed gaat. De feedback verschijnt in een dashboard waar de gebruiker, vaak een digital marketeer, de data bekijkt of kan downloaden. De data is hier alleen zichtbaar voor de gebruiker en niet openbaar zoals bij Review of Community feedback tools.

Het Franse bedrijf URSSAF gebruikt Mopinion als Voice of the Customer feedback tool en in deze blog kun je lezen waarom ze feedback verzamelen, wat ze ermee bereikt hebben en nog veel meer.

Triggers
Een ander kenmerk van Voice of the Customer feedback tools is dat je een feedbackformulier kunt oproepen door middel van een trigger, op basis van bezoekersgedrag. Het formulier verschijnt bijvoorbeeld na een x aantal seconden op een specifieke pagina, een bepaald klikpatroon, een verlaten winkelmandje, etc.

Opzet van een feedbackformulier
Een feedbackformulier bestaat uit verschillende elementen, zoals KPI’s (CSAT, smileys, ster ratings, Net Promoter Score, Customer Effort Score), verschillende soorten vragen (suggesties, ideeën, foutmeldingen) en een open tekstveld.
In deze blog vind je de beste templates voor website feedback.

Je kunt VoC tools ook gebruiken om:

  • Registreren tegen welke problemen klanten regelmatig aanlopen
  • Ontdekken welke aspecten van je product of dienst belangrijk zijn, of niet
  • Snel bottlenecks in features en functionaliteiten van je website signaleren
  • Ideeën en suggesties van klanten gebruiken om de prijs en product range te verbeteren


1. Mopinion

Mopinion customer feedback tool

Mopinion is alles-in-één Voice of the Customer feedback software voor alle digitale kanalen. Met deze customer feedback tool verzamel en analyseer je realtime feedback via je website, mobiele apps en e-mail campagnes. Met de gebruiksvriendelijke user interface kun je eenvoudig feedbackformulieren maken, ontwerpen en configureren.

Je kunt gericht je doelgroep benaderen en inzicht krijgen in waarom ze niet converteren. De binnenkomen feedback zie je in je persoonlijke dashboards die je naar eigen wens kunt inrichten. Zo kun je makkelijk analyses uitvoeren en door handige alerts in te stellen, zie je niks over het hoofd. Er is voor ieder budget een passende oplossing. Wil je meer weten over hoe je feedback moet analyseren? Dan is deze blog over website feedback analyseren een aanrader.

Geïnteresseerd? Start vandaag een gratis trial of vraag een demo aan.

2. Feedbackify


Bron: Feedbackify

Met een drag-and-drop editor kun je makkelijk feedbackformulieren maken. Het installeren is zo gepiept, je kopieert en plakt de code in de HTML van je website en je kunt beginnen. Bezoekers kunnen een score toekennen en opmerkingen, suggesties of een compliment achterlaten. In deze Voice of the Customer feedback tool zie je alle feedback die is binnengekomen in een realtime dashboard en je kunt filteren op categorie of subcategorie.

Website: www.feedbackify.com

3. Verint ForeSee

Verint Experience Management software
Bron: Verint ForeSee

Verint Experience Management is een CX Management software waarmee je customer experience analytics bijhoudt, volledig geautomatiseerd. De Verint Experience Cloud biedt verschillende Voice of the Customer features, waaronder een enquête, heat maps, tekstanalyse, alerts en productreviews. Ook is deze software geschikt voor benchmarking en concurrentieanalyses.

Website: www.foresee.com

4. Pulse insights

Pulse Insights online survey software
Bron: Pulse Insights

Met Pulse Insights verzamel je op een simpele manier informatie over je bezoekers. Door deze tool te integreren in web analytics tools of je CRM en A/B testing tools kun je de antwoorden die gegeven worden uitbreiden met andere informatie.

Website: www.pulseinsights.com

5. Survicate

Survicate Online Survey Software
Bron: Survicate

Survicate is een Voice of the Customer feedback software waarbij je triggers kunt instellen om zo doelgericht je bezoekers te bereiken. Ook kun je verschillende feedbackformulieren naar specifieke doelgroepen per e-mail versturen. Deze tool heeft ook een chatfunctionaliteit en je kunt gebruik maken van feedbackformulier templates. Het heeft een dashboard waar je een CSV of XLS-export kunt maken.

Website: www.survicate.com

6. WebEngage


Bron: WebEngage

WebEngage is een Voice of the Customer feedback tool waar je eenvoudig formulieren mee maakt. Je kunt de feedbackformulieren laten verschijnen op basis van het klikgedrag van de bezoeker. Naast de widget, kun je ook meldingen op je website of in je mobiele app tonen, om zo bijvoorbeeld een special actie onder de aandacht te brengen, of met een verzoek om feedback.

Website: www.webengage.com/feedback/

7. Hotjar

Hotjar customer feedback
Bron: Hotjar

Hotjar is een testing en analytics tool en biedt verschillende UX-tools in één oplossing. Hierdoor ligt de focus minder op de CX. Je kunt de feedback niet analyseren of rapportages uitdraaien, wel kun je de data exporteren naar XLS of CSV. Deze tool staat bekend om haar heat maps, de user recording en de enquêtes. De enquête kun je direct oproepen, zodra een pagina geladen is, maar je kunt er ook voor kiezen om het pas na een bepaald aantal secondes te tonen. Ook als iemand de pagina dreigt te verlaten of halverwege een pagina is gescrollt kun je een feedbackformulier laten zien. Hotjar werkt niet in-app.

Website: www.hotjar.com

8. Feedier

21-02-17
Bron: Feedier

Feedier (IXM) is een customer experience management tool. Door feedback te verzamelen en realtime in te zien, kun je de customer experience verbeteren. Het heeft een gebruiksvriendelijk dashboard met handige features om de feedback te analyseren, zoals de meest gebruikte keywords in de antwoorden spotten, de correlatie, gebruikersverhalen, NPS en meer.

Website: www.feedier.com

Community feedback tools

De community feedback tools liggen in de buurt van de klantenservice en het zijn feedback forums. De feedback wordt via de website verzameld en direct gepubliceerd op een openbaar forum of in een community. Hier kunnen andere mensen op een idee stemmen, of opmerkingen en suggesties achterlaten. Het nadeel is dat niet iedereen daadwerkelijk met dat probleem op je website te maken heeft gehad.

Dit soort oplossingen zijn ontzettend populair; ze zijn sociaal en transparant. Dit kan echter ook een nadeel zijn.

Het publiek speelt een grote rol in de feedback en vaak worden deze tools gebruikt in een kennisbank of bij de klantenservice om bijvoorbeeld tickets aan te maken. Zo is het voor managers of moderators makkelijk om op een probleem te reageren. Je ziet daarom ook vaak dat de klantenservice een actieve rol speelt in dit proces.

Hier komen de Community feedback tools …

9. UserVoice


Bron: UserVoice

Marketeers gebruiken deze tool om te kijken of er animo is voor nieuwe features op een website of in een app door middel van stemmen. Bezoekers kunnen feedback achterlaten, zonder zich te hoeven registreren. Als een bezoeker feedback invult, is meteen te zien of andere bezoekers tegen hetzelfde aanliepen. Zo kan er makkelijk gestemd worden over een oplossing of idee en kun je makkelijk op je bezoekers reageren. Als moderator kun je onnodige discussies tussen bezoekers onderling voorkomen en issues op een nette en vlotte manier afhandelen.

10. UseResponse


Bron: UseResponse

UseResponse is een goedkopere oplossing dan UserVoice of GetSatisfaction. Je kunt de software zelf beheren, dankzij de open source code. Je betaalt dus een keer, daarna ga je zelf aan de slag en betaal je alleen nog per licentie. Naast customer feedback verzamelen kun je met UseResponse ook een forum beheren en het heeft een live chatfunctie.

Website: www.useresponse.com

11. UserEcho


Bron: UserEcho

UserEcho is een soort support oplossing, waar je ook feedback mee kunt verzamelen en het heeft een forum, kennisbank, helpdesk en live chat. Het stemmen op features op nieuwe ideeën werkt hetzelfde als bij GetSatisfaction en UserVoice. Je betaalt per licentie per persoon.

Website: www.userecho.com

12. UserReport


Bron: UserReport

UserReport heeft veel dezelfde features als de andere community feedback tools. Als aanvulling is UserReport zeer geschikt om mooie enquêtes mee te maken.

Website: www.userreport.com

13. Reevoo

Reevoo
Bron: Reevoo

“Customers convincing customers. That’s not marketing. That’s life.” is het eerste dat je ziet wanneer je Reevoo’s website bezoekt. Shoppers vertrouwen het allermeeste op persoonlijke aanbevelingen van andere klanten.

Met Reevoo kunt u klantbeoordelingen beheren via flexibele dashboards die vervolgens ook kunnen worden geïntegreerd in e-mailnieuwsbrieven. Nog een voordeel is dat de software een melding geeft wanneer een klant negatieve feedback achterlaat, zodat er snel op gereageerd kan worden.

Website: www.reevoo.com

14. Helprace


Bron: Helprace

Helprace lijkt qua features ook op de andere community feedback tools. Deze tool biedt wel een gratis optie voor een beperkt aantal gebruikers, dus dat is niet verkeerd.

Website: www.helprace.com

15. IdeaScale

Ideascale website feedback tool
Bron: Capterra

Met IdeaScale kun je naast een community opbouwen ook customer feedback verzamelen. Bezoekers kunnen discussiëren en stemmen op nieuwe ideeën. Je kunt deze tool ook met Facebook integreren, zodat je de community op je Facebook-bedrijfspagina kunt tonen. Daar kun je er makkelijk korte enquêtes toevoegen, filters plaatsen om grof taalgebruik te weren en je kunt het design aanpassen. Deze tool is zowel gratis als betaald te gebruiken en is geschikt voor zowel MKB als Enterprise.

Website: www.ideascale.com

Usability feedback tools

Usability feedback tool staan ook wel bekend als visuele feedback tools. Met deze tools kan een bezoeker feedback achterlaten over een specifiek onderdeel van een webpagina. Dit kan door feedback achter te laten in een mock-up of in een live-omgeving.

De bezoeker of gebruiker laat feedback achter over een afbeelding, formulier, button of tekst op een pagina door een screenshot te maken of door het probleem te omschrijven. De binnengekomen feedback wordt beoordeeld en gaat vervolgens naar de juiste afdeling, zodat het kan worden opgelost.

Doe-het-zelf tools
Sommige van deze tools werken met een open source code in JavaScript: feedback.js. Er zijn een aantal applicaties in Google die zo werken. Dus als je voornamelijk visuele feedback wil verzamelen en je weet hoe JavaScript werkt, zijn deze tools een goedkope oplossing.

Issue en bug trackers
Er zijn ook een aantal usability feedback tools die je kunt integreren met externe project management tools. Hierdoor je kun je direct de issues en bugs uit de feedback halen en deze doorspelen aan de webdesigner of development-afelding.

16. Usersnap

Usersnap website feedback tool
Bron: Usersnap

Usersnap is een visuele feedback widget, die veel gebruikt wordt door webdesigners. Deze draait met een JavaScript tag op je website. Als de gebruiker op de feedback button drukt, ziet hij een scherm voor notities en opmerkingen of hij kan elementen omcirkelen. Dit wordt daarna in zijn geheel als screenshot verstuurd. Je kunt Usersnap met tools als Slack, Basecamp, Trello en Jira integreren.

Website: www.usersnap.com

17. GetFeedback by SurveyMonkey

Mopinion: Top 21 Best Online Survey Software and Questionnaire Tools - GetFeedback
Bron: Getfeedback

Met GetFeedback kun je een feedbackformulier maken. De drag-and-drop editor biedt allerlei features om het formulier de gewenste look-and-feel te geven. Deze tool kun je integreren met andere marketing tools, zo kun je meer uit je feedback halen.

18. Marker.io

Marker.io customer feedback
Bron: Marker.io

Marker.io is een visuele bug reporting tool waar je in slechts een paar seconden een probleem kunt rapporteren. Je verzamelt visuele feedback via je website en deze belandt direct in je bug tracker. Er is een widget waarmee interne testers, klanten en eindgebruikers met 1 klik visuele feedback kunnen achterlaten. Deze tool is populair onder de designers, developers en product managers. Het voordeel is dat je geen developer hoeft te zijn om met Marker.io te werken. Het grote succes dankt deze tool aan de goede samenwerking met issue trackers als Jira, Asana, Github en ClickUp.

Website: www.marker.io

Webshop Review tools

Deze categorie is anders dan Voice of the Customer website feedback tools. Bij deze tools draait het om de beoordeling van een webshop. Marketeers gebruiken hier vaak de bekende Google sterren voor, het aantal sterren worden ook getoond in Google Ads. Let wel op, vanaf 28 mei 2022 gelden er andere regels voor reviews en speciale aanbiedingen voor online verkopers.

Voor online sales is het belangrijk dat klanten vertrouwen in je hebben en daarom zijn webshop reviews zo belangrijk. Klanten laten zicht graag leiden door de mening en ervaring van andere klanten.

In een onderzoek van ReeVoo was te lezen dat maar liefst 80% van de vakantiegangers hun bestemming kiest aan de hand van klantreviews. Deze trend zien we ook terug in andere branches. Dus het is geen slecht idee om 5 sterren reviews te delen.

Kwalitatieve oplossingen
Naast de doe-het-zelf tools zijn er ook applicaties van een ander kaliber, zoals ReeVoo en Bazaarvoice. Het grote verschil met andere webshop review tools is dat deze geavanceerde tools ook productbeoordelingen bieden en niet alleen algemene webshop reviews.

Deze software draait meestal on-site op productpagina’s en je ziet reviews van anderen op product level. Ook kun je kiezen welk soort formulier je gebruikt. Iemand kan bijvoorbeeld een bericht of like achterlaten, of de review via social media te delen. Zoals je vast begrijpt, zijn deze softwareoplossingen een stuk duurder dan de algemene webshop review tools.

Google partner
Onderstaande review tools zijn allemaal partner van Google. Dit houdt in dat ze samenwerken met Google en de resultaten geïndexeerd worden voor Google Shopping. Je ziet het aantal sterren ook in Google advertenties.


19. TrustPilot


Bron: TrustPilot

TrustPilot is een populaire review tool die wereldwijd gebruikt wordt. Met TrustPilot kun je een lijst maken van klanten die je per e-mail uitnodigt om een review over je webshop te schrijven. Je kunt dit ook automatiseren, zodat iemand direct na een aankoop een uitnodiging ontvangt om een review achter te laten.

De reviews zijn meteen zichtbaar en openbaar voor iedereen die de website van TrustPilot bezoekt. Op de website kun je een bedrijfsprofiel aanmaken en in een beveiligde omgeving kun je bijhouden hoe je ervoor staat. Met een handige widget kun je de reviews ook op je eigen website of Facebookpagina tonen.

Website: www.trustpilot.com

20. eKomi


Bron: eKomi

eKomi is vergelijkbaar met TrustPilot. De reviews kun je in je website integreren met een widget en ook deze resultaten worden door Google geïndexeerd.

Website: www.ekomi.com

21. KiyOh

Kiyoh customer feedback
Bron: KiyOh

KiyOh is een online review tool, wat kleinschaliger dan TrustPilot. Het is een customer feedback tool met aantrekkelijke prijzen en features, gericht op beoordelingen, reviews en je kunt notificaties instellen zodat je geen enkele review mist. Ook kun je met deze tool makkelijk reageren op de reviews.

Website: www.kiyoh.com

22. Feefo


Bron: Feefo

Feefo is review software en is vooral populair in de UK. Ook met Feefo kun je de reviews op je eigen site tonen. Deze tool integreert met verschillende marketing platforms, zodat je de resultaten kunt aanvullen met andere klantgegevens.

Website: www.feefo.com

23. Trustspot.io


Bron: Trustspot.io

Net als TrustPilot en eKomi is dit een fijne tool om webshop reviews mee te verzamelen. De tool biedt standaard een integratie met de bekende webshopsystemen Shopify en Magento.

Website: www.trustspot.io

Traditionele enquête tools

Traditionele enquête tools bestaan al sinds eind jaren negentig. Toch zien we ieder jaar nieuwe tools opduiken. Sommige tools richten specifiek op een niche, andere richten zich op de user experience of op het maken van een enquête.

Door de grote vraag naar website feedback, zijn traditionele enquête tools weer erg in trek.

Toegankelijk
Online enquête tools zijn handig als je in contact wil komen met je bezoekers. Je kunt online enquêtes gebruiken voor verschillende doelen:

  • Product feedback verzamelen
  • Marktonderzoek verrichten
  • Feedback over de klantenservice verzamelen
  • Klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid meten

Naast deze mogelijkheden kun je natuurlijk feedback verzamelen over je website zelf. Deze feedbackformulieren of enquêtes zijn makkelijk te maken en op je site te plaatsen.

Veel tools bieden de mogelijkheid om de routing, de volgorde van de vragen te bepalen. Bijvoorbeeld als je ‘x’ op vraag 3 antwoordt, ga je daarna naar vraag 4 en als je ‘y’ antwoordt, ga je direct naar vraag 5.

In tegenstelling tot bij de meeste VoC feedback tools kun je bij traditionele enquête tools meestal geen triggers gebruiken of op basis van klikgedrag de formulieren laten verschijnen. Als bezoeker kom je met deze tools op een landingspagina terecht om daar de enquête in te vullen.

24. SurveyMonkey

SurveyMonkey online survey software
Bron: SurveyMonkey

SurveyMonkey is een van de bekendste enquête tools in deze categorie. Niet alleen bedrijven gebruiken deze tool, ook veel studenten werken er graag mee. Je kunt er verschillende soorten vragen mee maken; meerkeuze, open vragen, vragen met Likert schaal etc. Er is een gratis versie, met enkele beperkingen zoals maximaal 10 vragen en maximaal 100 respondenten. Ook kun je met de gratis versie geen data exporteren.

Je kunt de look-and-feel van de enquête aanpassen en respondenten uitnodigen met een button op je website of per e-mail. Je kunt grafieken maken met de resultaten zodat je de data goed kunt analyseren.

Website: www.surveymonkey.com

25. Alchemer

Website Feedback Tool - Alchemer
Bron: Alchemer

Met Alchemer kun je snel en makkelijk een enquête maken. Er is een gratis en een betaalde versie. De tool lijkt erg op SurveyMonkey, ook hier nodig je respondenten uit en kun je het design van de enquête goed aanpassen.

Website: www.alchemer.com

26. Crowdsignal

Mopinion: Top 21 Best Online Survey Software and Questionnaire Tools - Crowdsignal
Bron: Crowdsignal

Crowdsignal, voorhen PollDaddy, is online enquête software waarmee je op twee manieren een enquête kunt gebruiken. Of je gebruikt een embedded formulier op je website, of je nodigt respondenten uit per e-mail. Als je data hebt verzameld, kun je deze analyseren, filters gebruiken en exports maken om zo alles met je collega’s te delen. Ook kun je de resultaten van de enquêtes realtime inzien.

Website: www.crowdsignal.com

27. HubSpot

Mopinion: Top 21 Best Online Survey Software - HubSpot-Feedback
Bron: HubSpot
Met HubSpots out-of-the-box enquête tools kun je kwantitatieve en kwalitatieve feedback verzamelen. Je kan enquêtes per mail versturen of op je website plaatsen. De tool helpt je het juiste format te kiezen en je kunt de resultaten goed in de gaten houden, zodat je weet hoe je de customer experience kunt verbeteren.

Website: www.hubspot.com

28. Typeform

Typeform online survey software
Bron: Typeform

Typeform is online enquête software met een gebruiksvriendelijke interface, zodat je zelf makkelijk enquêtes kunt samenstellen. Met de gratis versie kun je een ongelimiteerd aantal vragen gebruiken, data exporteren, het design aanpassen en kant-en-klare templates gebruiken. Ook kun je met de gratis versie standaard rapportages maken.
Website: www.typeform.com

29. Formsite


Bron: Formsite

Formsite is een tool om feedbackformulieren en enquêtes mee te maken.
Je kunt kiezen uit meer dan 100 templates, zo heb je altijd een goed uitgangspunt. Deze tool kun je integreren met bekende tools als SalesForce, Mailchimp and Dropbox.

Website: www.formsite.com

30. Google Forms


Bron: Google Forms

Als zelfs het grootste internetbedrijf ter wereld zich met kwalitatieve data gaat bemoeien, dan kun je ervan uitgaan dat customer feedback en enquêtes big business zijn.

Met Google Forms kun je enquêtes samenstellen om zo meer over klanten te weten te komen. Het heeft een drag and drop interface en je kunt makkelijk samen met je team aan een enquête werken. Het design kun je helemaal zelf bepalen.

Je ziet de resultaten realtime in een afgeschermde omgeving. Hier kun je grafieken en charts aanmaken om zo de data goed te analyseren.

Zoals verwacht werkt Google Forms uitstekend samen met de andere producten van Google. Zo kun je de data meteen in Google Sheets bekijken. Als je een Googleaccount hebt, dan is het gratis en kun je in Google Docs je enquêtes maken.

Website: www.google.com/forms/about/

31. Qualtrics

Qualtrics online survey software
Bron: Qualtrics

Qualtrics is online feedback software die wat minder traditioneel is dan de vorige tools. Het heeft meer dan 100 soorten vragen die je kunt gebruiken, e-mail triggers, routing en logica. Je kunt realtime rapportages maken en er zijn meer dan 30 verschillende soorten grafieken waar je uit kan kiezen. Vervolgens kun je de resultaten exporteren naar CSV of SPSS.


Hebben al deze tools je nieuwsgierig gemaakt naar website feedback verzamelen? Bekijk deze voorbeelden van de beste feedbackformulier templates voor je website. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, gebruik deze templates als basis of ter inspiratie voor je eigen feedbackformulier.

Meer over Mopinion

Mopinion is alles-in-een customer feedback software voor je digitale kanalen en valt eigenlijk onder een aantal van de bovengenoemde categorieën. Maar niet alleen dat, met Mopinion gaat feedback verzamelen een stap verder. Dankzij de uitgebreide analyse mogelijkheden ontdek je waarom klanten en bezoekers doen wat ze doen. Naast de realtime data visualisatie, aanpasbare dashboards en charts, kun je snel grote hoeveelheden feedback data, die via de website, mobiele apps en e-mail binnenkomen, verwerken.

Wat heeft Mopinion te bieden?

  • Feedbackformulieren (passief en actief) voor alle digitale kanalen
  • Visuele feedback
  • Complexe enquêtes inclusief routing en logica
  • Conversational feedback
  • Diepteanalyse, inclusief tekstanalyse, sentiment analyse, smart labeling, etc.
  • Geavanceerde data visualisatie met filters en aanpasbare charts en dashboards
  • Eenvoudig data doorzoeken
  • Actiemanagement en taakbeheer

We hopen dat deze blog je wijzer heeft gemaakt in de wereld van de customer feedback software. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende tools en opties, allemaal met voor- en nadelen. Mocht er een website feedback tool ontbreken, laat het ons weten door (hoe kan het ook anders) het feedbackformulier onderaan deze blog in te vullen.

Is jouw Martech stack al compleet?

Als Marketeer gebruik je allerlei handige tools. We hebben nog meer handige toolsoverzichten gemaakt, zodat je een goede vergelijking kunt maken. In dit overzicht vind je digitale marketing tools. Ook hebben we handig overzichten gemaakt van A/B testing tools, conversie optimalisatie tools, e-mail marketing tools, customer journey mapping tools en nog veel meer.

Klaar om Mopinion in actie te zien?

Wil je meer weten over hoe je feedback verzamelt en analyseert met onze feedback tool? Probeer het 14 dagen gratis! Op zoek naar wat meer persoonlijke begeleiding? Plan dan een online demo in met één van onze feedback specialisten.