De 11 beste Team Chat tools voor Thuiswerken

De 11 beste Team Chat tools voor Thuiswerken

De afgelopen maanden zijn we noodgedwongen massaal gaan thuiswerken. Dat bleek een grote verandering voor veel bedrijven; medewerkers werken niet meer incidenteel thuis, maar iedereen werkt vaak fulltime thuis. Toch zijn er ook veel bedrijven die al vrij snel gewend waren aan het samenwerken op afstand. Er zijn veel verschillende, handige software tools op de markt die het thuiswerken gemakkelijker maken. Dankzij deze tools spelen tijd en afstand geen rol meer. Met onder andere Team Chat tools kun je gemakkelijk met je teamleden real-time communiceren, waar en wanneer je maar wilt.


In deze blog lichten we thuiswerken met de beste 11 Team Chat tools toe. Dit zijn stuk voor stuk tools die je ook op de lange termijn vanaf iedere locatie kunt blijven gebruiken. Thuiswerken wordt ook wel het ‘nieuwe’ werken genoemd; de kans is namelijk groot dat we misschien wel nooit meer terug gaan fulltime op kantoor werken. En dan zijn deze chat tools echt onmisbaar voor bedrijven.

Wat is een Team Chat tool?

Een goede Team Chat tool gebruik je om berichten naar elkaar te versturen. Naast berichten kun je ook bestanden met collega’s delen. Informatie en bestanden delen is eenvoudig en je kunt gemakkelijk opzoeken wat er eerder besproken en afgesproken is. Door verschillende kanalen of groepen aan te maken houd je de lijnen kort en kun je direct met de juiste collega’s communiceren. Zo voorkom je dat je in een lange discussie belandt die niet relevant is voor jouw werkzaamheden.

Vraag je collega's om feedback!

Ontdek hoe je intern processen kunt optimaliseren door feedback te verzamelen, analyseren en beheren met Mopinion.

De Team Chat tool wordt al jaren gebruikt, maar vanwege het verplichte thuiswerken werkt vrijwel ieder bedrijf er nu echt actief mee. De afgelopen tijd was de Team Chat tool tenslotte vrijwel de enige mogelijkheid om samen te werken met je collega’s.
Er zijn veel verschillende tools op de markt, dus vandaar dat we hier de 11 beste Team Chat tools benoemen waarmee je thuiswerken succesvol maakt. Inmiddels kunnen we stellen dat zo’n tool meer is dan een alleen handige ‘nice to have’ tool. Iedereen is gewend aan deze nieuwe werkwijze en de Team Chat tool heeft een vaste rol gekregen in het alledaagse leven, waardoor het nu een ‘must have’ tool is.

De grote voordelen van een Team Chat tool

Een Team Chat Tool:

  • Verbetert de workflow en verhoogt de productiviteit
  • Gemakkelijke onderlinge communicatie en sneller beslissingen nemen
  • Verhoogt de betrokkenheid van de teamleden en vergroot het teamgevoel
  • Teamleden nemen hun verantwoordelijkheid en delen eenvoudig status updates
  • Efficiënt samenwerken en overzicht behouden

Dit zijn de beste 11 Team Chat tools:

1. Slack

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken

In Slack maak je kanalen aan voor de diverse teams en projecten of op basis van het onderwerp. Zo zorg je voor relevante communicatie en breng je de juiste mensen dichter bij elkaar. Ook kun je gemakkelijk met teams van andere bedrijven samenwerken door in een gedeeld kanaal te werken. Voeg de context aan een gesprek toe door Slack met andere tools te verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld Mopinion’s feedback software aan je Slack koppelen, zodat je direct de binnengekomen klantfeedback met de juiste teams en collega’s kunt delen en bespreken. Koppel jouw favoriete tools aan Slack en werk vanuit één centrale tool samen.

Kosten: Gratis tot betaald Enterprise pakket op aanvraag.

Website: www.slack.com

2. Google Chat

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerke - Google chat

In Google Chat maak je verschillende chatruimtes aan, hier breng je verschillende projecten of teams onder. Op deze manier kun je efficiënt samenwerken en naast de groepschat kun je ook privé berichten naar elkaar sturen. Google Chat is ook geschikt voor de grotere organisaties; er kunnen maar liefst 8000 personen aan dezelfde chat deelnemen. Ben je klant van G Suite, dan kun je automatisch Google Chat gebruiken en je kunt gemakkelijk bestanden uit Google Drive uploaden en in Google Chat delen. Breid Google Chat eenvoudig uit door Mopinion’s feedback software te koppelen en zorg ervoor dat de feedback bij de juiste collega terecht komt.

Kosten: Google Chat is onderdeel van G-Suite en de prijzen variëren van €4,68 per gebruiker/mnd tot €23,- per gebruiker/mnd

Website: www.gsuit.google.nl

3. Proofhub

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken - Proofhub

Proofhub is een handige tool om projecten en teams te managen. Je kunt direct je ideeën uitwisselen via de chatfunctie en bestanden delen. In Proofhub kun je takenlijsten aanmaken en toekennen en zo de voortgang registreren. Als je niks wilt missen ontvang je een melding als je een nieuw bericht ontvangt. Bewaar de chatgeschiedenis om iets op te zoeken en in de chat zie je wanneer iemand je bericht heeft gezien.

Kosten: Vanaf $45,- per maand voor een ongelimiteerd aantal gebruikers en maximaal 40 verschillende projecten.

Website: www.proofhub.com

4. Facebook Workplace

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken - Facebook Workplace

Facebook heeft een aantal van haar bekende features verwerkt in de Facebook Workplace; een plek waar je gemakkelijk met elkaar kunt communiceren en samenwerken. De vertrouwde mogelijkheden die je kent van Facebook Groups vind je ook in de Workplace terug. Ook de live video en Chat Messenger kun je nu met je collega’s vanuit de Workplace gebruiken en zo houd je zakelijk en privé gebruik gescheiden.

Kosten: Gratis tot $8 per persoon.

Website: www.facebook.com/workplace

5. Microsoft Teams

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken - Microsoft Teams

Met Microsoft Teams verbind je eenvoudig teams met elkaar. Chat één-op-één of met een groep, neem deel aan een videogesprek of deel een scherm om snel beslissingen te nemen. De team chat zorgt voor een groepsgevoel door Gifjes en stickers te gebruiken en je kunt elkaars berichten ‘liken’. Microsoft Teams is eenvoudig aan andere apps en software te koppelen, zoals Mopinion feedback en zo krijg je via dit platform toegang tot de andere tools die je vaak gebruikt.

Kosten: Gratis tot licenties inclusief het gebruik van Office 365

Website: www.microsoft.com

6. Flock

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken - Flock

Met Flock creëer je openbare en privé kanalen, zo maak je onderscheid in wie wat wel/niet ziet. Je kunt # gebruiken om bepaalde onderwerpen te highlighten en terug te vinden. Ook is er één overzicht waar alle berichten die relevant zijn voor jou te zien zijn, zo hoef je dus niet perse alle kanalen waar je lid van bent apart te openen. Ook krijg je alle meldingen daar, zodat je direct kunt zien wat belangrijk voor jou is en waar je actie op moet ondernemen.

Kosten: Gratis tot $8 per maand voor Enterprises.

Website: www.flock.com

7. RocketChat

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken - Rocket Chat

Als je RocketChat goed benut heb je geen emails meer nodig. Met deze open source tool ben je altijd in contact met je collega’s. Switch tijdens het chatten naar een videogesprek zodat je direct knopen kunt doorhakken. Tijdens het chatten kan het gesprek live vertaald worden, zo kun je dus ook met al je internationale collega’s communiceren.

Kosten: Gratis tot Enterprise pakket op aanvraag.

Website: www.rocket.chat

8. Zoho Cliq

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken - Zoho cliq

Door real-time te chatten via Zoho Cliq loop je geen vertraging op in de communicatie. Voer contextuele discussies en brainstorm vanaf iedere locatie en op ieder gewenst moment. Je kunt de zakelijke gesprekken afwisselen met spontane gesprekken en dat maakt samenwerken een stuk leuker. Je kunt gebruik maken van onbeperkte opslag en deze tool eenvoudig toevoegen aan jouw SaaS platform. Koppel Cliq aan je huidige tools en verzamel gegevens van verschillende kanalen als email, live chat en social media. Cliq maakt bijvoorbeeld automatisch tickets aan zodat je belangrijke zaken direct kunt toewijzen en oppakken.

Kosten: Gratis tot maximaal €2,7 per gebruiker/mnd

Website: www.zoho.com

9. Ryver

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken - Ryver

Ryver is een app met Chat functie waar je ook taken in kunt beheren. Je kunt vluchtige chats voeren met teams en collega’s, maar ook per onderwerp een volledig kanaal gebruiken. Deze tool kun je aan maar liefst 1000 andere apps koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld in Ryver ook je Sales meldingen ontvangen.

Kosten: Vanaf $49 per maand oplopend tot een Enterprise pakket voor $149,- per maand.

Website: www.ryver.com

10. Brosix

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken - Brosix

Alle berichten die je via Brosix verstuurt, zijn versleuteld en je hoeft niet online te zijn om berichten te ontvangen. Je kunt tijdelijke of vaste Chat Rooms aanmaken voor verschillende doeleinden en groepen. In plaats van groepsmails verzenden stuur je nu je bericht in één keer naar een grote groep mensen. Zo ontvangt iedereen direct de belangrijkste updates en nieuwsberichten. Bepaal zelf wie deze handige feature mag gebruiken door het toekennen van de juiste rechten.

Kosten: Gratis tot $6,- per gebruiker/mnd.

Website: www.brosix.com

11. Glip

De 11 beste Team Chat tools voor thuiswerken - Glip

Als je Glip optimaal wilt gebruiken kun je er populaire apps als Google Drive of Jira aan toevoegen, op deze manier heb je tijdens het chatten direct toegang tot al je opgeslagen bestanden. Chat real-time met je collega’s of laat spraakberichten achter. Deze tool is meer dan alleen een chat app. Je kunt Glip ook gebruiken voor taakbeheer, het inplannen van afspraken en videogesprekken.

Kosten: Gratis of $5,- per gebruiker/mnd.

Website:www.glip.com

Dit waren de 11 beste Team Chat tool voor de thuiswerkers onder ons.
Er zijn vast nog meer Chat tools die in dit overzicht niet mogen ontbreken. Laat het ons gerust weten; we kijken er graag naar.

Overal en Altijd Samenwerken

Of je nu thuiswerkt, of ergens buiten een rustig plekje hebt gevonden, samenwerken anno 2020 moet altijd en overal kunnen. En dankzij Team Chat tools is dit zeker mogelijk. Je bent niet meer afhankelijk van een kantoor en het is ook niet erg als je iemand telefonisch niet te pakken krijgt. Iedereen die de chat opent, ziet vanzelf de nieuwe berichten. Dankzij dit soort oplossingen krijgt je meer vrijheid en verantwoordelijkheid. De lijnen worden korter, knopen worden sneller doorgehakt en ondanks de afstand versterkt een groepschat het teamgevoel. Je kunt de tool vaak koppelen aan je huidige systemen waardoor je steeds minder verschillende tools hoeft te openen.

Maak je gebruik van Mopinion’s klantfeedback software? Bekijk hier het overzicht van al onze integraties, zo kun je jouw favoriete chat tool uitbreiden en 24/7 met klantfeedback aan de slag gaan.

Kortom, wij zijn overtuigd. De Team Chat tools zijn zeker een blijvertje…

Klaar om Mopinion in actie te zien?

Wil je meer weten over hoe je feedback verzamelt en analyseert met onze feedback tool? Probeer het 14 dagen gratis! Op zoek naar wat meer persoonlijke begeleiding? Plan dan een online demo in met één van onze feedback specialisten.