Top 15 Mobile App Analytics Tools

Top 15 mobiele app analytics tools

Een mobiele app ontwikkelen is pas het begin … Daarna ben je druk met het optimaliseren van de app en het gebruik ervan monitoren. Met meer dan 3.8 miljard smartphonegebruikers meer dan 3 miljoen apps wereldwijd, kun je wel stellen dat de concurrentie enorm is. Om succesvol te zijn in deze industrie is het dus belangrijk dat je mobiele app de ideale user experience biedt, maar hoe weet je wat de ideale user experience is? Onze oplossing? Mobiele app analytics tools!


In deze blog lichten we onze top 15 mobiele app analytics tools uit, ook kun je de prijzen en features vergelijken. Lees snel verder …

Wat zijn mobiele app analytics tools?

Mobiele app analytics zijn onmisbaar voor developers. Deze tools analyseren de prestaties van je mobiele app en dankzij deze tools krijg je inzicht in hoe gebruikers je app gebruiken en hoe je de app kunt verbeteren.

Wil je een tool die niet alleen app analytics biedt, maar ook dieper inzicht geeft in customer feedback analytics? Dan is Mopinion de beste keus voor jou. Met Mopinion voor Apps verzamel je in-app feedback van je gebruikers en met de real-time dashboards krijg je inzicht in de user experience. Verbeter je app en bied je gebruikers de user experience die ze verdienen en zeker ook verwachten. Mopinion integreert met tools als Slack, Jira, Google Analytics en Salesforce en zo haal je alles uit je feedback.

Het valt alleen niet mee om de juiste tool voor je tools stack te vinden. Daarom hebben we de top 15 beste mobiele app analytics tools voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zelf kijken welke tool het beste bij je past.

Opmerking: De tools hier onder staan in willekeurige volgorde.

Gratis Whitepaper: Optimaliseer de mobile experience met in-app feedback

Een handige gids over in-app feedback voor mobile product owners en mobile marketeers.

App Radar

App Radar

Wat kun je met App Radar? Deze app maakt zeker je leven makkelijker en dankzij de verschillende tutorials kun je zelf de ASO (App Store Optimalisatie) inrichten. De mobile analytics app heeft ook een keyword zoekfunctie, die handig is als je de ASO-strategie gaat bepalen. Deze app ondersteunt Android, iOS en Windows-telefoons. Je meet hier de belangrijkste kpi’s mee, het keywordgebruik, keyword research en je ziet waar de gebruikers vandaan komen.

Prijs: Verschillende opties. Van een gratis versie tot en met 129 EUR/Maand.
Website: https://appradar.com/

Localytics

Localytics

Localytics een cloudbased analytics en marketing platform. Deze mobiele analytics tool is gericht op klanten van verschillende sectoren. Vooral de klantretentie feature is interessant voor de gebruikers. Deze feature analyseert en verklaart de redenen waarom klanten bijvoorbeeld afhaken of niet converteren. Daarnaast kun je met deze app gepersonaliseerde berichten versturen en aangepaste notificaties of aanbevelingen verzenden.

Prijs: Prijs hangt af van het datavolume.

Website: www.localytics.com

Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics is gratis tool die ook voor in-app analytics prima werkt. Er is ook een premium versie, speciaal voor enterprise bedrijven en deze heeft meer opties. De app is geschikt voor iOS, Android en vele andere systemen. Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, veel of weinig mobiele app downloads en gebruikers hebt. Deze gratis tool laat je de performance van je app zien.

Prijs: Gratis.

Website: www.marketingplatform.google.com

Apple Analytics

Top 15 Mobile App Analytics Tools

Apple App Analytics is een gratis mobiele analytics tool voor … je raadt het vast al: iOS! Apple Analytics meet de app store weergaven, hoe betrokken de gebruikers zijn en je kunt de gebruikers met deze tool makkelijk segmenteren. De sales & trends geven je inzicht in welke apps of abonnementen het populairst zijn en met deze gegevens kun je de app aanpassen zodat hij nog aantrekkelijk wordt voor nieuwe en bestaande gebruikers.

Prijs: Gratis.

Website: www.developer.apple.com

Mixpanel

Top 15 Mobile App Analytics Tools

Mixpanel is van de meest populaire mobiele analytics tools onder de mobile marketeers. Deze tool wordt gebruikt om een goed beeld te krijgen van de hele user experience via verschillende kanalen door de data via alle kanalen te verzamelen. Je hoeft niets te programmeren, je kunt meteen de kpi’s meten, dus dat is handig voor de minder technische mensen onder ons. Mixpanel heeft twee verschillende opties. Het Engagement plan en het People plan. Allebei hebben ze een gratis plan maar ook betaald, afhankelijk van welke kanalen je gebruikt.

Prijs: Gratis (Starter met beperkte toegang)/ $ 779 (Growth) per jaar/ Op maat gemaakt (Enterprise).

Website: www.mixpanel.com

Firebase

Top 15 Mobile App Analytics Tools

Firebase is een mobiel platform, ondersteund door Google. Deze tool helpt je bij de ontwikkeling van apps, helpt je het aantal gebruikers te vergroten en is geschikt voor iOS en Android. Je kunt analytics, databases, berichten en crash reports analyseren op een centrale plek. Je kunt Firebase ook integreren met andere Googleproducten als Google Ads en AdMob.

Prijs: Gratis (Spark plan) / $ 25 (Flame Plan) per maand / Op maat gemaakt (Blaze Plan).

Website: www.firebase.google.com

AppDynamics

Top 15 Mobile App Analytics Tools

AppDynamics (nu onderdeel van Cisco) biedt Application Performance Management voor applicatie mining, dynamische baselining en diagnoses op codeniveau. Populaire features zijn auditing, cloud migratie, DevOps adoptie en de activiteiten tracker. Let er wel op dat je voor het gebruik van deze tool waarschijnlijk iets meer training en een goede onboarding nodig hebt.

Prijs: Op aanvraag.

Website: www.appdynamics.com

Flurry

Top 15 Mobile App Analytics Tools

Flurry Analytics is een gratis mobiel analytics software pakket voor iOS, Android en Windows. Met dit gebruiksvriendelijke platform meet je het aantal nieuwe gebruikers, actieve gebruikers, sessies etc. Ook kun je de activiteiten in je app meten, denk ook aan crash of acquisitie analytics. Een pluspunt van deze app is dat je hem gemakkelijk installeert en je slechts drie regels aan code nodig hebt.

Prijs: Gratis.

Website: www.flurry.com

UXCam

UXCam

UXCam is een mobiele app voor testing en analytics, speciaal voor app developers. Met deze tool kun je sessies opnemen, zodat je kunt zien waarom de app crasht, of er bugs zijn of wat er nog meer invloed heeft op de user experience. Deze software helpt je ook met de user onboarding dankzij de User Analysis feature.

Prijs: Gratis plan voor 1 app met 2500 sessies per maand/ Premium plan (tot 1 miljoen sessies per maand) / Enterprise (op aanvraag).

Website: www.uxcam.com

App Annie

Top 15 Mobile App Analytics Tools

App Annie is een mobiele analytics en marketing data platform. Met dit platform traceer je de concurrentie en zie je welke marketing inspanningen het beste scoren. Je kunt maar liefst 50 verschillende kpi’s meten, dit is handig voor je strategie. Ook zie je hoe vaak de app van je concurrenten wordt gedownload, de demografische gegevens van je gebruikers en kun je het gebruik analyseren en nog veel meer.

Prijs: Gratis (beperkte features) / Op maat gemaakt, op aanvraag.

Website: www.appannie.com

Smartlook

Top 15 Mobile App Analytics Tools - Smartlook

Smartlook is een mobiele analytics tool waarmee je sessies kunt opnemen om zo je klanten en funnels in kaart te brengen. Ook ontdek je met deze tool waarom bezoekers niet de volgende stap nemen en dankzij de handige dashboards kun je de data goed analyseren. Je kunt deze tool integreren met bekende platforms als Slack of iOS.

Prijs: Gratis / $ 31 (Startup) / $ 79 (Business) of op maat gemaakt plan.

Website: www.smartlook.com

AppsFlyer

Top 15 Mobile App Analytics Tools

AppsFlyer is gericht op marketing analytics en is ontwikkeld voor mobile marketeers, met features als banners, kpi’s en deeplinking. Het wordt ondersteund door verschillende platforms als iOS, Android, Windows, Unity, Amazon en tvOS.

Prijs: 30-dagen gratis, op maat gemaakt op aanvraag.

Website: www.appsflyer.com

Count.ly

Top 15 Mobile App Analytics Tools

Count.ly is een open source analytics oplossing, ontwikkeld voor mobile analytics, mobile marketing en mobile performance management. Het is een enterprise oplossing met een op maat gemaakte SLA en premium plug-ins. Je kunt het dashboard configureren en zo zelf bepalen welke data je verzamelt en real-time wil zien. Deze tool is gratis tot 10.000 sessies.

Prijs: Gratis / Op maat gemaakt.

Website: www.count.ly

Buildfire

Top 15 Mobile App Analytics Tools

Buildfire is eigenlijk app development software, maar de feature Buildfuire Recon biedt waardevolle analytics. Recon meet het aantal downloads, het gebruik van de plug-ins, hoeveel gebruikers zich registreren en hoeveel gebruikers terugkeren. Je kunt gebruikers makkelijk segmenteren op basis van toestemming, activiteiten en gedrag.

Prijs: $ 53 (Basis) / $ 134 (Professional) / $ 474 (Enterprise).

Website: www.buildfire.com

Leanplum

Top 15 Mobile App Analytics Tools

Leanplum is in eerste instantie ontwikkeld voor mobile engagement en als content management platform, maar het biedt ook mobile analytics en A/B testing voor marketeers en developers. Met deze tool krijg je inzicht in de funnels, kpi’s en churn. Dankzij de gepersonaliseerde dashboards en real-time analytics kun je zien hoe je de mobiele app user experience kunt verbeteren. Een opvallende feature is dat je de tracking ook kunt verwijderen.

Prijs: Op maat gemaakte enterprise plans.

Website: www.leanplum.com

Welke mobiele app analytics tool kies jij?

De juiste mobiele analytics app kiezen is nogal een uitdaging, maar als je eenmaal de tools hebt vergeleken en de juiste hebt gekozen zul je verbaasd zijn over de gedetailleerde inzichten die je dan ontvangt. Met deze tools krijg je ook een goed beeld van waar je staat en wat er in je app gebeurt. En met een visuele weergave van de resultaten zie je hoe je de mobiele app nog beter kunt maken voor je gebruikers, erg waardevol dus.

Klaar om Mopinion in actie te zien?

Wil je meer weten over hoe je feedback verzamelt en analyseert met onze feedback tool? Probeer het 14 dagen gratis! Op zoek naar wat meer persoonlijke begeleiding? Plan dan een online demo in met één van onze feedback specialisten.