Raspberry Dashboard

Mopinion Raspberry (Deel 4): Dashboard en Text Analytics

In het begin van 2020 gaat Mopinion Raspberry, de nieuwe user interface live. In deze vijfdelige serie blogs lichten wij steeds een onderdeel van de software uit. Deze onderdelen zijn speciaal ontwikkeld door ons team om een nog soepelere user experience voor jou als gebruiker te creëren. De vorige blog ging over de Introductie van Mopinion Raspberry Deel 3: De Feedback Inbox, deze keer lichten we twee andere, zeer belangrijke onderdelen van het platform uit; het Dashboard en Text Analytics. Het is hoog tijd om te laten zien hoe waardevol het is als je snel en effectief feedback kunt analyseren.


Maar voordat we hier induiken, laten we nog even kijken naar wat Mopinion Raspberry inhoudt…

Waarom iets succesvols veranderen?

Er is altijd ruimte voor innovatie en verbetering. De front-end technologie ontwikkelt zich zo snel dat er steeds weer nieuwe verbeteringen mogelijk zijn. En daarom heeft Mopinion de tijd genomen om de user experience van het feedback platform te optimaliseren. De schaalbaarheid van de applicatie is hierdoor verbeterd en de workflow is efficiënter geworden voor onze gebruikers. Ons development team is in de laatste technologieën gedoken en heeft ervoor gekozen om de front-end code te herschrijven in React, een Javascript library van Facebook. Deze ‘library’ zorgt ervoor dat we omschrijvingen kunnen toevoegen aan de User Interface en dat we dynamische data kunnen gebruiken. Dit betekent dat wanneer de data verandert, de interface automatisch mee verandert.

In deze video geeft Anwar, Senior Web Developer & Front-End Team Lead, een impressie van wat je kunt verwachten van Mopinion Raspberry.

De Vijfdelige Introductie Reeks

In deze blogreeks introduceren we de vijf belangrijkste componenten van Mopinion Raspberry, de nieuwe user interface. Natuurlijk komen de voordelen aan bod en laten we alvast beelden zien van hoe het eruit ziet:

Laten we beginnen met de introductie van het Dashboard en Text Analytics.

Introductie van het Dashboard

Het dashboard is een visuele weergave van de resultaten van de verzamelde feedback. Hier begin je met de analyse van de resultaten en evalueer je de content en de user experience. In slechts een overzicht zie je de belangrijkste feiten, gefilterd aan de hand van jouw voorkeuren. De resultaten worden weergegeven in grafieken of in diagrammen en brengen nieuwe inzichten onder de aandacht. Het huidige dashboard kun je samenstellen door rijen te creëren met verschillende grafieken en diagrammen. Je bepaalt zelf welke feedback resultaten zichtbaar zijn.

inbox filter animation

Het nieuwe dashboard van Mopinion Raspberry is flexibeler dan ooit. Je start met een volledig blanco pagina, die je vanaf scratch zelf kunt inrichten. Iedere gewenste layout is mogelijk en iedereen kan een het dashboard naar eigen smaak en inzicht inrichten. Niet alleen bepaal je zelf de vorm en de grootte van de individuele items,om zo de klantreis in kaart te brengen. Ook kun je direct een specifiek feedback item bekijken, dankzij de quickview sidebar, zonder dat je het dashboard hoeft te verlaten. Dit bespaart veel tijd!

Subtiele verbeteringen in Text Analytics

Text Analytics is een efficiënte manier om inzicht te krijgen in grote hoeveelheden ongestructureerde data en teksten. Text Analytics analyseert en leest de content van de open tekstvelden in een feedbackformulier. Dit betekent ook categoriseren, clusteren, patronen herkennen, taggen en visualisatie. In Mopinion Raspberry is de visualisatie aangepast en verbeterd. Je kunt nu losse woorden openen, zodat je specifieke feedback en details over dat woord direct kunt zien. Dus in plaats van een globaal beeld van de context zijn de details nu ook inzichtelijk. En met de quickview sidebar kun je sneller de details van ieder feedback item inzien, zonder dat je de huidige pagina hoeft te verlaten. Je bespaart zo tijd en je kunt makkelijk heen en weer switchen, zonder dat je uit het oog verliest waar je mee bezig was.

Voordat we de feestdagen induiken…

Er rest ons nog een laatste blog over een nieuwe en verbeterde componenten van Mopinion Raspberry. Deze introductie volgt snel. Dus blijf ons volgen!