Mopinion Raspberry Data Explorer & Chart Builder

Mopinion Raspberry (Deel 5): Data Explorer & Chart Builder

Laten we het nieuwe jaar direct goed beginnen. We hebben nog een laatste teaser in petto. De laatste blog van deze vijfdelige blogreeks: Introductie van Mopinion Raspberry. De lancering volgt binnenkort! In deze teaser zetten we de Data Explorer en Chart Builder in de spotlight. Deze updates zorgen zeker voor een soepele en lucratieve user experience.


In onze vorige blog, ‘Introductie van Mopinion Raspberry Deel 4’ ging het over het nieuwe Dashboard en Text Analytics en in deze nieuwe blog richten we ons op de meest innovatieve toevoegingen aan het platform: de Data Explorer en Chart Builder.

De Vijfdelige Introductie Reeks

In deze reeks blogs introduceren we de vijf belangrijkste onderdelen van Mopinion Raspberry, de nieuwe user interface. Naast de voordelen die deze nieuwe en verbeterde onderdelen bieden, laten we ook alvast een aantal ‘sneak peaks’ zien, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Laten we snel beginnen met de introductie van de Data Explorer & Chart Builder:


Ontdek de Data Explorer

Anwar Jebali, Senior Web Developer & Front-End Team Lead:

Bij Mopinion benutten we natuurlijk ook onze eigen producten. Wij hebben de afgelopen jaren klantfeedback verzameld en deze input hebben we gebruikt om de user experience te optimaliseren. De feedback heeft ons geholpen toen we Mopinion Raspberry ontwikkelden. De focus lag op de belangrijkste facetten makkelijk toegankelijk en beschikbaar maken, zodat workflows intuïtiever en efficiënter worden.

De Data Explorer biedt nieuwe mogelijkheden in een reeds bestaande functionaliteit van de Mopinion software. Met de nieuwe Data Explorer kun je data makkelijk visualiseren in grafieken en de feedback doorzoeken door middel van filters en berekeningen toe te voegen. En dit alles zonder dat je de bestaande grafieken daadwerkelijk hoeft te bewerken. De nieuwe ‘quickview sidebar’ (lees de Navigatie blog) maakt een unieke manier van data doorzoeken visueel mogelijk, met de optie om ook een specifiek feedback item te bekijken.

inbox filter animation

Met deze handige feature kun je berekeningen visualiseren in een persoonlijke grafiek, zodat je makkelijk verschillende data sets met elkaar kunt vergelijk in één overzicht. Wil je een bepaalde berekening maken? Wij hebben de populairste berekeningen al voor je toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld de NPS makkelijk berekenen en zo de promoters achterhalen. Daarnaast kun je ook een losse berekening maken van bijvoorbeeld iedereen die niet positief heeft gereageerd. Het is heel makkelijk om op ‘Type’ of ‘Serie’ te filteren.


Een korte toelichting over de categorieën
In de tab ‘Series’ kun je actuele data series gebruiken voor een grafiek. Hier pas je berekeningen toe voor specifieke reeksen. Gebruik bijvoorbeeld data van de items die overeenkomen met… De tab ‘Types’ gebruik je om te bepalen hoe je de grafieken wilt vormgeven. Kies je voor een grafiek met lijnen, of liever een staaf- of taartdiagram? En als laatste is er ook de tab ‘Opties’, hier pas je de algemene opties voor de grafieken aan, zoals de schaal, de labels en de legenda.


Zijn er opvallende feedback resultaten die je in de gaten wilt houden? Zoals bijvoorbeeld de Net Promoter Score? Dan wil je deze berekening altijd binnen handbereik hebben. Gebruik dan de Chart Builder. Jij bepaalt wat je ziet en op welke manier het wordt weergegeven om snel een analyse te kunnen maken.

Let op: Sommige pakketten hebben een beperkt aantal grafieken die gebruikt kunnen worden, maar met de Data Explorer kun je wel met alle grafieken werken, ook als je het maximum aantal grafieken bereikt hebt.

Ongelimiteerde mogelijkheden met de Chart Builder

De Mopinion Chart Builder is een feature die je gebruikt om feedback resultaten te visualiseren. Hoe werkt het? Als de grafiek klaar is, kun je gemakkelijk inzoomen op de feedback items door erop te klikken. Voorheen was het niet mogelijk om de details van een feedback item te bekijken via de Chart Builder. In Mopinion Raspberry zorgt de quickview sidebar ervoor dat je op alle feedback items in het platform kunt inzoomen. Dus ook in de Chart Builder. Dit zorgt voor een geheel nieuwe manier van data analyseren, waarbij efficiëntie een grote rol speelt.

inbox filter animation

Wil je liever met standaard grafieken werken? Sla ze op en sleep ze naar jouw dashboard. Het Dashboard laat de real-time data zien en je kunt hem inrichten zoals je zelf wilt. Vul je dashboard met de belangrijkste en meest gebruikte grafieken zodat je deze altijd direct bij de hand hebt.

Ben je klaar voor Mopinion Raspberry?

En dit was de laatste blog in de reeks van de introductie van Mopinion Raspberry! We hopen dat deze serie je inzicht heeft gegeven in wat de nieuwe user interface, Mopinion Raspberry jou als gebruiker gaat opleveren.

Houd de website goed in de gaten voor de lancering van Mopinion Raspberry. Het kan nu ieder moment live gaan.


Wij zijn op zoek naar beta testers!

[Alleen voor bestaande klanten]

Meld je hier aan als beta tester